27 Mayıs 2009

Oh My Electronic Arts! The Sims 3 is in Stores!

Koyu bir Sims hayranı olarak bir haftaya yakın süredir wc ve uyku ihtiyaçlarım dışında laptopıma yapışmış halde Sims oynuyordum. Ta ki blogumda Sims 3'ü tanıtıp oynamaya devam edene kadar.. Sims 3 her zamanki kadar eğlenceli, beklenmedik olaylarla dolu ve yaratıcı.
Öncelikle temel farklılıklardan bahsetmek istiyorum: Sims 3te evden şehire, şehirden eve, evden dükkana kısaca bir yerden bir yere giderken loading sekmesini beklemenize gerek yok. Tek başına bu yenilik bile insanı 'Jesus Christ' diye haykırtmaya yetiyor. Şehire geçmek istediğiniz zaman şehir tuşuna basıyorsunuz kamera evden çıkarak uzaklaşıyor ve tüm şehri kuş bakışı görüyorsunuz.

Diğer bir yenilik ise Simlerinize verilen detay özelliği. Yarattığınız karakterin kıyafetinin kumaşının desenine kadar herşeyi ayarlama şansınız var. Bir diğer yenilik ise karakterinizin kişiliğini de ayarlayabilmeniz. Espriden anlayan, hayalperest, cesur, heyecanlı, depresif, karamsar, iyimser, mükkemmeliyetçi, çocukları sevmeyen, asosyal ve bunun gibi bir çok özellikleri olan Simler yaratma şansınız var. Bununla birlikte arabanız ya da taksiyle komşuların evine, iş yerinize, gezmeye gidebiliyor, dükkanlarla ortaklık yapabiliyor, ömür süresi ayarlanabiliyor,ünlü olabiliyor, part-time iş bulabiliyorsunuz. Ev alırken mobilyalı ya da mobilyasız seçim şansınız var. Eğer odayı güzel döşerseniz Siminiz beğeniyor ve moodu daha uzun süre iyi kalıyor.

Fakat Sims 3te hayat Sims ve Sims 2ye göre daha zor. Saat başına para kazanıyorsunuz yani geçim daha zor, daha zor skill öğreniliyor ve eşyalarınız ucuz olunca içindeki yemekler bozuluyor, duş sıcak su akıtamıyor veya yatağınızdan yaylar fırladığı için karakteriniz rahatsız olup yatamıyor. Tabi her zamanki gibi para şifresi yazarak hayatı çok daha kolaylaştırabiliyorsunuz. Şifre yazımı Sims 2dekiyle aynı. Ctrl+Lshift ve C'ye basarak üstte şifreyi yazacağınız kutuyu açıyorsunuz. Para şifresi için motherlode (50.ooo simelons) veya kaching (1.000 simelons) yazıyorsunuz.

Şimdilik keşfedebildiklerim bu kadar. Merak edenler linke tıklayarak Sims 3'ün ana sitesinde biraz daha gezinebilirler:
http://thesims3.ea.com/view/pages/home.jsp

6 yorum:

Fashioncholic Girl dedi ki...

wooooooooow ! sevdim ben bunu // hani şu sim'lerin üstünde bişey var ya kristal gibi // işte 6. sınıfta onu defterime çizerdim ellibin defa :D

Andaç Gördü dedi ki...

Hehe modayla ilgileniceğin o zamandan belliymiş resmen :P
Benim de 6. sınıftan beri favori oyunum kesinlikle :)

Mrs Baros dedi ki...

of yaa sims 3 istiyorum bende

Andaç Gördü dedi ki...

Kesinlikle edinilinilninesi bi oynu :D Hala çılgınlarca oynuyorum :)

Aslı Cin dedi ki...

Yüklenmiyooooor. Vistadan kurtulmam lazımmış...

Andaç Gördü dedi ki...

Aaa ama bende de vista var ve yüklendi :/