27 Mayıs 2009

Oh My Electronic Arts! The Sims 3 is in Stores!

Koyu bir Sims hayranı olarak bir haftaya yakın süredir wc ve uyku ihtiyaçlarım dışında laptopıma yapışmış halde Sims oynuyordum. Ta ki blogumda Sims 3'ü tanıtıp oynamaya devam edene kadar.. Sims 3 her zamanki kadar eğlenceli, beklenmedik olaylarla dolu ve yaratıcı.
Öncelikle temel farklılıklardan bahsetmek istiyorum: Sims 3te evden şehire, şehirden eve, evden dükkana kısaca bir yerden bir yere giderken loading sekmesini beklemenize gerek yok. Tek başına bu yenilik bile insanı 'Jesus Christ' diye haykırtmaya yetiyor. Şehire geçmek istediğiniz zaman şehir tuşuna basıyorsunuz kamera evden çıkarak uzaklaşıyor ve tüm şehri kuş bakışı görüyorsunuz.

Diğer bir yenilik ise Simlerinize verilen detay özelliği. Yarattığınız karakterin kıyafetinin kumaşının desenine kadar herşeyi ayarlama şansınız var. Bir diğer yenilik ise karakterinizin kişiliğini de ayarlayabilmeniz. Espriden anlayan, hayalperest, cesur, heyecanlı, depresif, karamsar, iyimser, mükkemmeliyetçi, çocukları sevmeyen, asosyal ve bunun gibi bir çok özellikleri olan Simler yaratma şansınız var. Bununla birlikte arabanız ya da taksiyle komşuların evine, iş yerinize, gezmeye gidebiliyor, dükkanlarla ortaklık yapabiliyor, ömür süresi ayarlanabiliyor,ünlü olabiliyor, part-time iş bulabiliyorsunuz. Ev alırken mobilyalı ya da mobilyasız seçim şansınız var. Eğer odayı güzel döşerseniz Siminiz beğeniyor ve moodu daha uzun süre iyi kalıyor.

Fakat Sims 3te hayat Sims ve Sims 2ye göre daha zor. Saat başına para kazanıyorsunuz yani geçim daha zor, daha zor skill öğreniliyor ve eşyalarınız ucuz olunca içindeki yemekler bozuluyor, duş sıcak su akıtamıyor veya yatağınızdan yaylar fırladığı için karakteriniz rahatsız olup yatamıyor. Tabi her zamanki gibi para şifresi yazarak hayatı çok daha kolaylaştırabiliyorsunuz. Şifre yazımı Sims 2dekiyle aynı. Ctrl+Lshift ve C'ye basarak üstte şifreyi yazacağınız kutuyu açıyorsunuz. Para şifresi için motherlode (50.ooo simelons) veya kaching (1.000 simelons) yazıyorsunuz.

Şimdilik keşfedebildiklerim bu kadar. Merak edenler linke tıklayarak Sims 3'ün ana sitesinde biraz daha gezinebilirler:
http://thesims3.ea.com/view/pages/home.jsp

14 Mayıs 2009

Chanel Fall '09





4 gün önce yeni parfümü No5'in reklamını piyasaya süren ve oldukça ilgi toplayan, hatta reklamın bir kısmının İstanbul'da çekmesiyle de fazlaca sempatimizi kazanan Chanel'in Güz 2009 kreasyonuna bakmaya karar verdim. Fakat reklamda olduğu kadar tasarımda başarılı olamadığı kanısına da vardım. Erkek için tasarlanan ceket ve bayan kıyafetlerinde bolca Victorian tarz kullanma fikri dışında pek birşey beğenemedim.
Oysaki Chanel No5 reklamı oldukça güzeldi..

DKNY Spring '09






Bugün farklı bir markanın yeni kreasyonunu ararken DKNY Bahar 2009 kreasyonuyla karşılaştım. Tasarımlar çok yaratıcı olmasa da giyilebilitesi yüksek olmuşlar. Beğendim ama bayılmadım :P
Yalnız bir detay ilgimi çekti: genelde bayan kıyafetleri erkek kıyafetlerinden çok daha güzel olur. Ama bu tasarımda tam tersi olduğunu düşünüyorum.

08 Mayıs 2009

Manish Arora Winter '10 Collection



Genelde doğa motiflerini kullanan ve ilginç çizgisiyle adından fazlaca söz ettiren Manish Arora 2010 Kış koleksiyonunu geçtiğimiz haftalarda sergiledi. Swarovski kullanmayı ihmal etmeyen Manish Arora'nın web sitesi de oldukça eğlenceli. Siteye göz atmak için girenlere güneş gözlüklerine de bakmalarını öneririm.

http://www.manisharora.ws/manish.html

Crystals Never End

Değerli taşlar her alanda karşımıza çıkmaya devam ediyor :P
Üç taşı yanyana getirerek oynanan oyunlardan biri olan Call of Atlantis bu aralar Guiat Hero III'ten sonra en sık oynadığım oyun diyebilirim. Yeni çıkan bir oyun mu bilmiyorum ama ben yeni keşfettim. Klasik taşlı oyunlar gibi monoton olmayan Call of Atlantis, bu tarz oyunları sevmeyenlerin bile ilgisini çekebilir. Oyun esnasında bazı eşyaların parçaları toplanıyor ve daha sonra bu tamamlanan eşyalar bir odada yerlerine yerleştiriliyor. Doğru yerleştirilince farklı elementleri içeren daha büyük taşlar kazanıyorsunuz. Tüm büyük taşları toplayıp Poseidon'ın tılsımını oluşturunca da oyun bitiyor. Kesinlikle monoton değil ve hızlı zaman geçirmek için ideal.

07 Mayıs 2009

Andy Suggests: Ermenegildo Zegna Eyewear

Her ne kadar İzmitte hala inatla zaman zaman yağmur yağsa da yaza girecek olmamızın verdiği hevesle sürekli Wayfarer'ını yanında taşıyan ve her bulduğu güneş ışığı hüzmesinde takmaya çalışan biri olarak güneş gözlükleri araştırmalarım devam ediyor. Bu aralar gözüme en çok çarpan marka Ermenegildo Zegna oldu. Gözlükler abartısız ve oldukça şıklar.

http://www.zegna.com/